Om Nordkust Bygg AB

Nordkust Bygg AB är ett etablerat byggbolag som verkar i Norrland och längs Norrlandskusten ända ner till Mälardalen. Huvudkontoret ligger i Skellefteå.

Vi bygger allt från industrihus, affärslokaler och bostäder till att utföra servicejobb för privatpersoner. Våra uppdragsgivare är företag, offentlig sektor, föreningar och privatpersoner.

Nordkust Bygg AB:s bidrag till marknaden är engagemang, smidighet och kundsupport. Resultatet är väl genomförda projekt, kvalitet i samtliga led samt stort fokus på beställarens önskemål.

I botten finns ett modernt synsätt på företagande och stark lokal förankring. För oss är kvalitet viktigt och det är därför vi har handplockat våra anställda. Ronnie Berggren, operativ ägare och Peder Lundberg, VD är oerhört stolta och nöjda över att ha rekryterat en mycket kompetent personalstyrka både på administrationen och ute på fältet, med stor och lång erfarenhet av alla typer av byggprojekt, stora som små.

Nordkust Bygg AB:s grundare har genom åren beställt entreprenader och byggnadsarbeten i sina egna projekt, men upplevt att mycket bör kunna göras bättre. Med sin erfarenhet från starkt konkurrensutsatta branscher i ryggen beslutade de sig för att bilda ett eget byggbolag - Nordkust Bygg AB.

Företaget är ett partnerskap mellan Ulf Lundberg-Företagen AB, ett familjeägt invest- mentbolag, samt Vargtornet AB som ingår i en av Sveriges största företagsgrupper. Den viktigaste uppgiften har den tredje partnern, Ronnie Berggren, som är operativ ägare med lång erfarenhet av stora byggprojekt.​

Nordkust Bygg AB köpte Lövångerstugor AB 1 september 2017. I och med förvärvet blir Nordkust Bygg och Lövångerstugor en komplett leverantör av prefabricerade väggar i inomhusmiljö.

Servicegatan 9 
931 76 Skellefteå
Tel: 0910-121 22

Följ oss på Facebook
Besök vårt dotterföretag Lövångerstugor

Povel

Nordkust Bygg AB uppfyller de diplomeringskrav som ställs på företaget enligt Povel. Povel följer de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som anges i ISO 9001, ISO 14001 och AFS 2001:1.

Byggföretagen

Tillsammans driver vi ett flertal frågor för en attraktiv, sund och säker bransch samt för ett hållbart samhällsbyggande i världsklass.